Korábban beszámoltunk az apró játékautókat készítő Hot Wheels versenyéről, ahol olyan egyedi, épített autót kerestek, melyből alkothatnak majd egy új, a boltok polcairól levehető és megvásárolható modellt.

A kiírás sikeres volt. A híres amerikai műsorvezető és autógyűjtő, Jay Leno garázsában megrendezett döntőben 11 ország legjobbjai közül választották ki azt az egy autót, mely aztán örökké megmarad az utókornak 1:64-es méretarányban. A győztes végül Angliából jött: egy zöldben pompázó 1969-es Volvo P1800 lett a zsűri kedvence.

Tulajdonosa, a 71 éves Lee Johnstone rozsdakupacként jutott hozzá a vázhoz, de időt és pénzt nem sajnálva kipofozta a járgányt, mely a gyorsulási versenyek réme lett a Hot Wheels szerint. A kocsi  7,4 literes Chevy-motort kapott az orrába és raktak hozzá még egy 671 GMC kompresszort is. Az autó teljesítményéről nincsenek hivatalos adatok.

A győztes, aki három lányával megosztva szokta hajtani a fenevadat, elmondta, hogy nagyon örül a díjnak, kiemelte, hogy ő az első győztes az Egyesült Királyságból a Hot Wheels eme kezdeményezésének eddigi négy éve során.