A Super Bowl mára már a világ egyik legpénzközpontúbb sporteseményévé vált: elég, ha csak a szünetekben levetített, dollármilliókért leadott tévéreklámokra, a játékosok fizetésére vagy éppen a jegyárakra gondolunk:

Természetesen ilyenkor felpörög a sportfogadás is, mely az idei évben tetőfokára hághat az amerikai szerencsejáték-ipart összefogó csoport jelentése szerint. Csak az Egyesült Államokban becslések szerint 31,5 millió ember tervezi, hogy fogadjon a Cincinnati Bengals-Los Angeles Rams-összecsapás valamilyen kimenetelére. A fogadások összértéke elérheti a 7,6 milliárd dollárt, mely átszámítva 2 353 879 600 000 forint, érthetőbben leírva 2353 milliárd meg az apró.

Mindkét téren hatalmas a növekedés a tavalyi Super Bowlhoz képest: a fogadni kívánók száma 35 százalékkal, a tétként felrakott pénzösszeg 78 százalékkal nőhet. A növekedés hátterében az is állhat, hogy az elmúlt egy évben lazítottak a sportfogadási szabályokon egyes államokban: idén 45 millióval többen férhetnek hozzá legálisan ilyen szolgáltatásokhoz.