A 37 éves kaliforniai férfi 10 perc alatt több mint 22 ezer kalóriát gyömöszölt magába a hotdogevő versenyen, amelyet minden évben megrendeznek a július 4-i amerikai nemzeti ünnep alkalmából.

Chestnut, becenevén Állkapocs, 14. alkalommal nyerte meg az evőversenyt. Már az első percben 12 hotdogkiflibe helyezett főtt virslit falt fel és végül 76 darabnál állt meg, így messze megelőzte 16 versenytársát. A második helyezett Geoffrey Esper mindössze 50 hotdogot tudott magába erőltetni, a harmadik helyezett Nick Wehry pedig csak 44-et.

Videó is készült a rekordról, éhes nem leszel tőle, az fix…

 

A nők körében Michelle Lesco 37 éves tanárnő győzött, aki 30 hotdogot bírt felfalni, egy 31-iknek csak a háromnegyedét. Az idei győztes ezzel messze elmaradt a női rekordtól, amelyet Miki Sudo tavaly állított fel 48,5 hotdoggal. A világbajnoknak az volt a hetedik győzelme, a 35 éves gyorsevőnő azonban idén nem vett részt a versenyen előrehaladott terhessége miatt. Lesco 2019-ben a második lett 26,5 hotdoggal.

Az idei evőversenyt már közönség előtt tartották, a résztvevőket lelkes szurkolók ezrei biztatták. A pandémia miatt tavaly nézők nélkül tartott versenyen a résztvevők számát is öt-öt főben korlátozták, és a versenyzőket plexifallal választották el egymástól.

A győzteseket 10 ezer dollár pénzjutalommal és egy sárga mustárövvel jutalmazták. A versenyevést, amely egy 1972-es marketingakcióra nyúlik vissza, az 1916-ban alapított Nathan’s Fames gyorsétterem rendezi.