25 évvel ezelőtt égett be először a köztudatba George Clooney neve, aki karrierje beindulását a Vészhelyzetnek köszönheti. A sorozatban alakított karaktere egy igazi szívtipró volt, aki nem tisztelte sem a tekintélyt, sem a szabályokat, a való életben a kétszeres Oscar-díjas színész közel sem ilyen ember.

Erről már számtalan alkalommal tanúbizonyságot tett, nem is véletlenül lett az ENSZ békenagykövete. Ám Clooney élete nem volt mindig fenékig tejfel: a színész a GQ magazinnak elárulta, hogy nagyon is sokat köszönhet barátainak, akiknek hálája jeléül 2013-ban 1-1 millió dollárt adott. Összesen 14 ember mondhatta el magáról akkor, hogy ő Clooney barátja, aki így egyszerre bő négymilliárd forintnyi összeggel tett gazdagabbá másokat. Hozzá kell tenni, hogy volt miből adakoznia: a pár évvel ezelőtt a tévében vetített , a főszereplésével készülő kávéreklámokért a jelentések szerint 40 millió dollárt, átszámítva bő 12 milliárd forintot kapott.

A kanapéjukon aludtam, amikor le voltam robbanva, pénzt adtak kölcsön nekem. Segítettek, amikor segítségre volt szükségem az évek során, és én is segítettem őket. Mind jó barátok vagyunk. Azt gondoltam, nélkülük nem lennék ma ott, ahol vagyok. Arra gondoltam, ha elüt egy busz, mind benne lennének a végrendeletemben. De mi a fenéért is várnék arra, hogy elüssön egy busz?

– tekintett vissza a színész.

A pénz átadása már-már egy gengszterfilm körülményeire hasonlított: Clooney kibérelte egy virágüzlet furgonját, majd Los Angeles egyik félreeső részére hívta a barátokat, ahol átadta mindenkinek az elegáns aktatáskába helyezett pénzkötegeket.