A koronavírus-járvány berobbanásával megnőtt az igény a különféle arcmaszkok iránt. A nagy kereslet hatására az egekbe szökött az egyszerűbb védőfelszerelések ára is, nem beszélve a színes-mintás változatokról. Mindezt azonban felülmúlja egy amerikai vállalat nemrégiben piacra dobott maszkja, melyet aligátor- és kígyóbőrből készítenek.

Már aligátorbőrből is készítenek maszkokat 1

Már aligátorbőrből is készítenek maszkokat 2

Az All American Gator a floridai hüllőállomány bőréből készít N95-ös szűrővel felszerelt maszkokat, melyek semmivel sem védenek jobban a hagyományos társaiknál, de mégis van igény a termékre. „Az emberek szeretnének divatosak maradni a járvány idején is, ezért kínáltam fel ezt a lehetőséget” – mondta Brian Wood, a cég tulajdonosa.

Már aligátorbőrből is készítenek maszkokat 3

Már aligátorbőrből is készítenek maszkokat 4

A maszk alapja egy hipoallergén lágy szilikonhéj, erre húzzák rá a pitonok kikészített bőrét. A vásárlók több színben is megvásárolhatják a kígyómaszkot, de a közeljövőben már aligátorok és invazív iguanák bőréből készült védőeszközökkel is elfedhetik arcukat azok, akik kifizetik a 90-120 dolláros (30-40 ezer forintos) vételárat.Már aligátorbőrből is készítenek maszkokat 5

Keresd az élet első osztályú pillanatait a Facebookon is, kövess bennünket!

Kövess minket a Facebook-on!