5 milliárdos bevételt termeltek a magyar mozinézők 2019 áprilisában, májusában és júniusában a Nemzeti Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint. A 3,5 millió vásárló többsége a Bosszúállók: Végjáték című filmre volt kíváncsi, egészen pontosan 818 ezren.

A Marvel sikerfilmje hatalmas pénzt kaszált itthon is, összesen több mint 1,3 milliárd forintos bruttó árbevételt termelve. A szuperhősök kalandjai annyira érdekelték a magyar nézőket, hogy a nézettségi toplistán a következő négy film (Aladdin, Csaló csajok, Shazam!, John Wick 3. felvonás – Parabellum) nézőszáma együttesen sem érte el a listavezetőét.

1,3 milliárd forintunkba került Thanos legyőzése 1

Külön kimutatás készült a művészmozikról is. A Marvel-hősök itt is megállíthatatlanok voltak, 14,7 ezren itt váltottak jegyet a filmre. Itt már nem volt akkora fölénye a Bosszúállóknak: a Fájdalom és dicsőség 11630, a Zöld könyv – Útmutató az élethez 9558 embert vonzott a vetítésekre. Összesen egyébként 237 ezer jegy kelt el ilyen filmszínházban a vizsgált három hónap alatt.

A statisztikák szerint a művészmozisok olcsóbban váltottak belépőt (1153 forint átlagosan), mint a klasszikus nagytermi nézők (1456 forint átlagosan). Az átlag jegyárakat tekintve legdrágábban Budapesten (1596 Ft), Győr-Moson-Sopronban (1564 Ft) és Fejérben (1554 Ft), a legolcsóbban Tolna megyében ülhetünk be egy-egy filmre.