Ha vezetés közben eszel, nemcsak az útra kell figyelned, hanem az ételekre is, amelyek hajlamosak szétcsúszni, kifolyni vagy éppen a legrosszabb pillanatban leesni az ölünkbe. Egy hambi vagy egy szelet pizza nem ér annyit, hogy veszélybe sodorjuk magunkat és másokat.

Íme 10 étel, amit jobb, ha elkerülsz a volán mögött, ha nem akarsz kaotikus ételfesztivált rendezni az autóban, vagy balesetbe keveredni.

Big Mac és kb. bármilyen burger

Több szint egymásra pakolva, a saláta fixen kihullik belőle és a szósz miatt könnyen szétcsúszik, ami elvonja a figyelmet a vezetésről. Ha már vezetés közben meki, akkor maximum egy sajtburger, amit könnyen és gyorsan el lehet fogyasztani a volán mögött.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 1

Kép forrás: Gatty Images/Gravity Images

Hot dog

Ha kézműves hot dogot veszel, ugyanaz lesz vele a gond, mint a hambival. A benzinkutakon kapható – egyébként nagyon finom – hot dogoknál pedig arra kell figyelni, hogy sokszor a végébe nyomják az összes szószt, amitől az utolsó néhány harapás során az összes egyszerre folyik ki.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 2

Fotó forrása: Getty Images/Ivan

Pizza

Zsíros és a feltét is könnyen leeshet róla, ami nem csak összemancsol mindent, hanem zsíros kézzel vezetni nem egészséges.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 3

Kép forrása: Getty Images/MStudioImages

Poharas fagyi

Ugye nem gondolod komolyan, hogy egyik kezedben a fagyit, a másikban pedig a kanalat fogod, amivel meg tudod enni? A kormányt ilyenkor ki fogja?

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 4

Kép forrása: Getty Image/Ziga Plahutar

Csípős dolgok

Kerüld messziről, mert ha véletlenül menet közben a szemedbe kerül, az nem lesz vicces. Pláne nem egy autópályán.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 5

Fotó forrása: Getty Images/Rasica

Jégkrém

Gyorsan olvad, ha csokival be van vonva, a darabok leeshetnek, összekenik az ülést, a ruhádat, és arra fogsz figyelni, nem az útra.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 6

Kép forrása: Getty Images/Juan Silva

Kávé

Tudtad, hogy a kávé miatt történik a legtöbb, ételek és italok miatt bekövetkezett baleset? Mért? Mert a kávé forró, és amikor menet közben kilöttyen, a kezedre vagy az öledbe borul, ott van kapálózás rendesen. Mindent fogsz csinálni, csak vezetni nem.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 7

Kép forrása: Getty Images/Sam Edwards

Sült krumpli

Bár egyesek szerint könnyű enni az autóban, a gyakori zacskóba nyúlkálás elvonja a figyelmet az útról és a kezünk is zsíros lesz tőle, ami miatt a kormány fogása nem túl komfortos.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 8

Kép forrása: Getty Images/Amazing Nature Photography

Nyalóka

Kell azt részleteznünk, mi történik akkor, ha nyalókával a szádban szenvedsz balesetet? Nem hinném…

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 9

Fotó forrása: Getty Images/Westend61

Kupakos víz/üdítő

A kupakot egy kézzel elég nehéz letekerni és visszatekerni, szóval sokszor mindkét kezünkre szükség van, hogy inni tudjunk. Ha utazik velünk más is, kérjük meg, hogy nyissa ki nekünk a palackot, majd zárja is vissza. Egyébként erre a problémára a Škoda egy igazán okos dolgot kínál autóiba: a pohártartók alja pont úgy van kialakítva, mint egy műanyagpalack aljának a negatívja, szóval ha oda rakod a vizet, az nem fog elforogni, ha egy kézzel próbálod kinyitni az üveget.

Hamburgerhorror: 10 étel, amit kerülj el vezetés közben! 10

A pohártartó ügyesen beleakad a flakon aljába (a kialakított bordák pont összeakadnak a PET-palackok merevítésével), így azt fél kézzel is kinyithatjuk, nem fog elcsavarodni.

Ezek az ételek és italok nemcsak elvonják a figyelmet a vezetéstől, hanem potenciális veszélyforrást is jelentenek, mivel a kezünket és a figyelmünket is lefoglalják. A biztonság érdekében mindig érdemes elkerülni az ilyen típusú kaják fogyasztását vezetés közben. És nehéz ételeket se egyél, ne csak vezetés közben, előtte sem, mert attól hamar beüt a „kajakóma”, és elálmosodsz.