A budapesti rendőrök július 6-án 18 órától másnap hajnal 2-ig „akcióztak” a XIII. kerületben az illegális gyorsulási versenyek megelőzése érdekében, de a közlekedőkre veszélyt jelentő járművezetők kiszűrése is szempont volt.

Az ellenőrzés során öt engedély nélkül átalakított jármű vezetőjével szemben intézkedtek. Lekapcsoltak egy veszélyesen driftelő kocsit is, melynek vezetője helyszíni bírságot kapott. Ezen felül előállítottak három személyt ittas, illetve engedély nélküli vezetés, és közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt.

A megállított autók között volt egy igazi ritkaság, egy Lotus Exige, amelyet már volt szerencsénk tesztelni néhány éve. Egészen pontosan a 410 lóerős Exige Sport járt nálunk.

Különleges sportautót vadásztak le a budapesti rendőrök 1

A fotó alapján ez a Lotus Exige Sport 390 Final Edition lehet, amely a nevéből adódóan 390 lóerős és 3,5 literes V6-os motor duruzsol benne. Az Exige sorozatot 2000 és 2021 között gyártotta a Lotus, és összesen 10497 darabot gyártottak belőle, ebből pedig a Sport 390 Final Edition néhány száz darabra lehetett.

Egy ilyen autó ára, változattól és futásteljesítménytől függően, 35-50 millió forint között mozog.

De volt még Golf GTI, BMW 320d Touring és Honda Civic is az ellenőrzött autók között, nézzétek meg a galériában.

Különleges sportautót vadásztak le a budapesti rendőrök 2

Lotus Exige tesztünket alább tekintheted meg, videót is készítettünk róla: