A közelmúltban 6 millió dollárt, átszámítva mintegy 2,2 milliárd forintot fizettek egy 2015-ös évjáratú Lamborghini Veneno Roadsterért, ami új rekordnak számít az online autóértékesítésben. Ez a bravúr ráadásul a piacra újonnan belépő SBX Carsnak jött össze – az már csak hab a tortán, hogy az aukciós oldalt a világ legnépszerűbb, 19,4 millió követővel rendelkező autós influenszere, Alexandra Mary Hirschi, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Supercar Blondie alapította.

Mielőtt gazdát cserélt volna a Lamborghini limitált szériás modellje, egy 2017-es Ferrari LaFerrari Aperta volt a korábbi csúcstartó, aminek 5,36 millió dollár, azaz 1,98 milliárd forint volt a leütési ára.

Ez a világ legdrágább online eladott autója 1

Óriási ugrás ez ahhoz képest, hogy 2020-ban ugyanez a Lamborghini 4,8 millió dollárért sem talált gazdára, amikor az RM Sotheby’s árverésén került kalapács alá – írja a Drive. A Lamborghini új tulajdonosának ráadásul nemcsak a vételárat kell kifizetnie, hanem azon felül további díjakat is, amik ekkora összeg esetében több ezer dollárra rúghatnak, ezeket azonban az aukciósház nem részletezte.

A Veneno Roadster 2013-ban lépett színre, a Lamborghini 50. évfordulójának alkalmából – mindössze kilenc darab készült a jubileumra szánt típusból. Az olaszok 6,5 literes, V12-es motorral szerelték, 750 lóerőt és 690 Nm-es nyomatékot biztosítva az autónak. Álló helyzetből 2,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót a Veneno Roadster, ám a mérőóra mutatója akár 355 km/óráig is képes felkúszni.

Ez a világ legdrágább online eladott autója 29

Fotó: SBX Cars

Ez a világ legdrágább online eladott autója 30

Fotó: SBX Cars

Annak idején másodikként készült el a rekordnagyságú összegért elkelt példány. A szaúd-arábiai királyi család egyik tagja vásárolta meg, ám az 1778 kilométeres futásteljesítmény nem éppen arról árulkodik, hogy túl sokat használták volna.