Ötvenedik születésnapját ünnepelte 2013-ban a Lamborghini és erre az eseményre valami igazán különlegessel készültek, amiről a Genfi Autószalonon tartott premier után még hetekig beszélhettek. Ez a nagy dobás a Veneno, ami még a legelvakultabb fanatikusokat is megdöbbentette, annyira sokkoló karikatúrája a modern Lamborghini formanyelvnek. A Venenon rengeteg él van és mindenütt légbeömlők, a lámpák csak Y alakú csíkok és mindig mindenhol történik rajta valami.

2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 1
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 2

2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini

2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini

2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 14
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 15
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 16
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 17
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 18
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 19
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 20
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 21
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 22
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 23
2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 24
Fotó megosztása:

Arra törekedtek, hogy az autó minden eleme funkcionális legyen, tehát segítsen a motor hűtésében vagy leszorítóerőt termelni. Esetleg mindkettőt egyszerre. A hátsó sárvédőn azért úgy oldották meg a kilépőnyílást, hogy a forma emlékeztessen a híres Countach-éra. A Venenóból öt kupé és további kilenc roadster készült, utóbbit az Abu-Dzabiban kikötő Cavour anyahajón mutatták be és 3,3 millió euróért lehetett hazavinni. Ma a becslések szerint akár 5,5 millió eurót is kicsengethet érte az, aki talál egy eladót. Ez majdnem 2 milliárd forint.

2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 25

Alapjait az Aventadortól örökölte, tehát ebben is a 6,5 literes, szívó V12-es motor van a két – jelen esetben zöld bőrrel varrott – ülés mögött. 8400-as fordulaton 750 lóerőt ad le, 5500-tól 690 Nm nyomatéka van, hozzá 7 sebességes váltó csatlakozik és összkerékhajtás. Kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 30 méteren belül meg is áll erről a sebességről. 1,41 G-vel képes kanyarodni. Hiába készült kifejezetten pályára, a ritkasága miatt nem jut más a Lamborghini Venenoknak csak a fűtött garázs.

2 milliárdot ér a legmegosztóbb Lamborghini 26