Hét elején írtunk arról, hogy Szolnokon elkészült egy új bringaút, amelynek egy aprócska szakasza nem túl hétköznapi helyre került.

Fent említett cikkünkben csupán feltettünk kérdéseket, amelyek nagy szerencsére célba értek, a Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Koordinációs és Marketing Igazgatóság Koordinációs és Kommunikációs Osztálya megválaszolta azokat:

  • Csatoltak nekünk néhány, az építkezés fázisában készült fotót, amelyen látszik, hogy a kis „kifli” csupán egy apró, rövid rész.
  • A beruházás lényege, hogy a Szandaszőlős nevű városrészt bekösse a belváros felé menő kerékpárútba. Egy ötvenméteres szakasz hiányzott ehhez, itt meg kellett oldani egy forgalmas kereszteződésen történő átvezetést is, ami egy zebra áthelyezésével, s a hatóság által előírt forgalomtechnikai változtatásokkal is járt. Ez volt röviden az építkezés célja.

Kiderült, mégis van értelme a vicces szolnoki bringaútnak 2

  • A közlekedési táblák még le vannak takarva, szóval még nincs átadva a szakasz.

Kiderült, mégis van értelme a vicces szolnoki bringaútnak 3

  • Az alábbi kis videó azt is megmutatja, mit is takar ez a kisebb beruházás, amely nem állami támogatásból, hanem önkormányzati finanszírozásból valósult meg.

a videó a hirdetés után indul