Frissítés:

Megtudtuk, hogy miért is épült az aprónak tűnő kerékpárút-szakasz:

Eredetileg ezt írtuk:

Vajon Szolnokon találták meg a világ legrövidebb kerékpárútját? Véletlenül megborult a billencs és kifröccsent egy kis aszfalt az út szélére, arra járt egy úthenger és kötelességtudatból átment rajta? Ennyi maradt az állami támogatásból a projektre? Vagy simán így sikerült?

Bármi lehet, és az ellenkezője is, az viszont tuti, hogy a hazai közösségi média felhasználói most nagyon röhögnek. Hogy kínjukban vagy örömükben, azt döntsétek el ti.

A képeket a szol24.hu olvasójának köszönhetjük, ő küldte át a regionális portálnak, aki az alábbiakat fűzte hozzá: 

„Ez szép teljesítmény. Biztos jobb lett így a kerékpáros közlekedés.”

Hanyag eleganciával megépített bringaút, ami lehet nem is funkcionális, csak egyszerű művészeti alkotás, de annak első osztályú. Az elmosódott szélek, hullámzó alakzatok, random elszórt terelőszalagok – mint egy absztrakt festményen az ecsetvonások – mind-mind a kortárs művészetre jellemző motívumok. Szerintem ezt le kell zárni, a bringások csak szétbarmolnák…

Szolnok új biciklisútján röhög a fél ország 2

Ha valaki szeretné megnézni, akkor az egyik szandaszőlősi kereszteződésnél keresse, a Vörösmező és Karinthy Frigyes utcák találkozásánál, természetesen Szolnokon.

Mondjuk az biztos, hogy a legendás körmendi kerékpárutat nem tudta überelni: 2015-ben ott egy olyan szakaszt adtak át, ahol túl sok volt a kocsibeálló, de ügyesen megoldotta a kivitelező.

Szolnok új biciklisútján röhög a fél ország 3