Olvasónktól kaptuk a fotót, amelyen egy garázskapu látható, pontosabban az arra kihelyezett üzenet. Az üzenet nem sértő, nem trágár és senkinek nem fáj, csupán tényeket közöl, de azt kendőzetlen őszinteséggel.

Az év vicces üzenete egy hazai garázsajtón, bár az is lehet, hogy nem vicc 1

Ez azért jóval humánusabb módszer, mint a következő videón látható bosszú. Olajjal és liszttel szórta meg a garázs tulajdonosa az elé parkoló teherautó ablakait.

 

Bosszantó probléma az ilyen, de mit tehetünk, ha éppen a mi ingatlanunk előtt áll meg valaki és nem tudunk kiállni tőle az udvarról, garázsból? Egyrészt lehetőségünk van a rendőrség és a közterület-felügyelet eljárását kezdeményezni, vagyis bejelentést tenni, amennyiben a parkolás sérti a KRESZ szabályait.

A KRESZ várakozás szabályai között elhelyezett rendelkezése kimondja, hogy tilos várakozni ott, ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást – az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül – akadályozza. Ott is tilos várakozni, ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja. A szabálysértés független attól, hogy az akadályozó jármű köz- vagy magánterületen van-e leállítva.

Célszerű a kapura is felszerelni egy megállni tilos/várakozni tilos táblát, akár a KRESZ fenti rendelkezését is feltüntetni rajta, és hogy a szabálytalan várakozás minden esetben rendőrségi feljelentést von maga után.