Túlzás nélkül nevezhetünk időkapszulának egy olyan autót, amit szinte egyáltalán nem használtak azután, hogy legördült a gyártósorról. Erre a sorsra jutott egy Rover Mini is, amit a tulajdonosa otthonában tárolt azt követően, hogy 1996 májusában újonnan kapta kézhez Franciaországban.

Hogy mennyire új, jól mutatja, hogy mindössze 24 kilométert mutat a számláló, és még a rendszámtáblákat sem szerelték fel. Az 1992-ben bemutatott British Open limitált szériából származó példány British Racing Green festést, mellé könnyűfém felniket, krómozott hűtőrácsot, kilincseket és lökhárítókat, valamint bézs belső teret kapott.

A képre kattintva galéria nyílik:

Majdnem 30 éves, de még 30 kilométert sem gurult ez a Mini 1
Majdnem 30 éves, de még 30 kilométert sem gurult ez a Mini 13

Fotó: Classic Driver

Az 1959-ben piacra dobott, főként városban otthonosan, de ha kell, sportosan mozgó Mini hatodik generációjából származik a képeken látható, elsőkerék-hajtású példány, ami egy 1,3 literes, befecskendezéses benzinmotort rejt.

Tekintettel az alacsony futásteljesítményére, igencsak borsos, 20-40 ezer euró közötti értéket tulajdonítottak neki, a Classic Driver oldalán megjelent aukció szerint pedig el is vitték a 7,9-15,7 millió forintnak megfelelő összegért – valóban nagy a szórás, de a konkrét, egyben végleges leütési árat nem hozták nyilvánosságra.