Csak azt hitte egy angliai idős házaspár, hogy sikerült leparkolniuk, ezzel szemben az igazság az, hogy a befejezett – vagy legalábbis annak tekintett – manőver végén a Fiat 500 hátsó kereke még a levegőben lógott. Erre egy fiatal férfi figyelt fel, aki a munkából hazafelé tartva állt félre, ugyanis arra gondolt, hogy valami baj történhetett, és szeretett volna meggyőződni róla, minden rendben van-e – írja a Mirror.

„Egy idős hölgy és egy idős férfi ült csendben a kocsiban, nem is csináltak semmit. Arra gondoltam, hogy inkább nem mondok semmit, így elmentem az autó mellett, hogy megnézzem annak a hátulját, hátha karamboloztak, vagy valami hasonló. Utána megfordultam, és inkább szóltam nekik, mert eléggé a levegőben parkoltak” – számolt be a történtekről a férfi.

@brandonparfitt Fiat 500 drivers 🥴 #fyp ♬ original sound - Brandon Parfitt

Ezután az idős férfi kiszállt a volán mögül, és rácsodálkozott arra, hogyan parkolt le, majd visszaült a kocsiba, mintha semmi se történt volna, és teljesen megfeledkezett arról, hogy mi történt. A TikTokra feltöltött videójában elmondta, örül, hogy nem sérült meg senki, majd úgy döntött, videóra veszi a balul sikerült parkolást, mert egyrészt értetlenül állt a történtek előtt, továbbá abban is biztos volt, hogy senki sem fogja elhinni a történetét, csak akkor, ha a saját szemükkel látják.

A múlt hét szombaton feltöltött videót az elmúlt egy hétben több mint 800 ezren nézték meg a platformon, és több mint 60 ezren lájkolták. Több száz komment is megjelent a felvételnél, melyek közül többen is azt firtatják, hogy az önfeledt, idős házaspár minden bizonnyal „minden idők legrosszabb” parkolását hozta össze.

Valóban minden idők legrosszabb parkolás hozta össze az idős angliai házaspár?
Nem kérdés!
16% (160)
Láttam már rosszabbat.
84% (840)

Visszatérő kérdés: nem kellene már vezetniük?

Az idős sofőrök esetében örökzöld és annál inkább érzékeny vitatéma, hogy bizonyos kor felett tudomásul kellene-e venniük, hogy a jogosítványuk nem örökre szól. Még ha ezt nehéz is számszerűsíteni, sok esetben törvényszerű, hogy nincsenek meg már a vezetéshez szükséges készségek, képességek – tisztelet a kivételnek. Ennek ellenére a mai napig sokan vannak – a magyar utakon is –, akik 60 éves koruk felett akarnak egyáltalán belevágni a jogosítványszerzésbe.