A rendőröket a csehországi Mlado Boleslavban egy parkolóhoz riasztották, mert egy nő manőverezés közben megrongált egy járművet. Mivel túl közel állt a másik autóhoz, nem tudott kiszállni a Skodájából, számolt be róla Facebook-oldalán a helyi rendőrség.

Az egyenruhások ezután az utasoldali ajtón keresztül kiszabadították a nőt, de már az ajtó kinyitásakor észlelték az erős alkoholszagot a járműben. Az autóban egy whiskyvel töltött kulacsot is felfedeztek. Hamar kiderült, hogy a sofőrnek miért voltak gondjai a parkolással és a kiszállással.

A rendőrök legnagyobb megdöbbenésére az alkoholszonda 5,76 ezreléket mutatott!

A nő vezetői engedélyét természetesen azonnal elvették, vádat emeltek ellene, és akár három év börtön is fenyegeti.

Ha azt vesszük alapul, hogy a hölgy whiskyt fogyasztott, amelynek az alkoholtartalma általában 40 százalék, és tegyük fel 50-60 kilogramm körüli nőről van szó, akkor bizony 600 millilitert kellett elfogyasztania az italból, hogy a szonda 5,76 ezreléket mutasson. Az már férfiakat is megszégyenítő mennyiség, hiszen több mint fél liter égetett szeszről beszélünk.

Korábban írtunk róla, hogy milyen hatása van az alkoholnak a szervezetünkre vezetés közben, érdemes tisztában lenni ezekkel:

Soha nem ülj a volán mögé ittasan, még akkor se, ha csak egy sört ittál!