72 óra alatt ítéletet hozott a bíróság egy kiskunfélegyházi férfi ügyében, aki húsvéthétfőn ittasan akart elkötni egy autót egy kávézó nyitott udvarából – írják az ügyészség oldalán.

A vád szerint a férfi április 1-jén délben jelent meg a kávézó udvarában, majd beszállt az ott parkoló, lezáratlan Suzuki Swiftbe, és elindult. Manőverezés közben azonban több autót összetört az udvarban, amire az ott dolgozók is felfigyeltek, így mielőtt a férfi kihajtott volna, gyorsan becsukták előtte az utcai nagykaput.

Részegen akarta lenyúlni az öreg Suzukit, a kapuig jutott 1

Fotó: Ügyészség.hu

Részegen akarta lenyúlni az öreg Suzukit, a kapuig jutott 2

Fotó: Ügyészség.hu

Ez sem zavarta az ittas sofőrt, ugyanis nekihajtott a nagykapunak, majd megállt. Az alkalmazottak ezután megakadályozták, hogy elhagyja a helyszínt, ezzel egyidőben pedig értesítették a kiskunfélegyházi rendőröket is, akik őrizetbe vették a férfit, akinek még jogosítványa sem volt.

A különös visszaesőnek számító férfit az őrizet ideje alatt bíróság elé állították, ahol autólopás, ittas vezetés és rongálás miatt 2 év szabadságvesztésre ítélték, továbbá eltiltották 2 évre a közügyek gyakorlásától, 5 évre pedig a járművezetéstől. Miután mindenki tudomásul vette, az ítélet azonnal jogerőre emelkedett.