Letartóztatták egy Ford Ranger ittas sofőrjét az új-zélandi Taupō városában, miután a gyanú szerint kalapáccsal rongált meg négy töltőoszlopot egy Tesla Supercharger-állomáson – írja az esetről az NZ Herald.

A portál megkeresésére a helyi hatóságok megerősítették, hogy több hívást is kaptak a részeg férfi randalírozásáról. A rongálás helyszínétől nem messze meg is találták és elfogták a 31 éves illetőt, majd szándékos károkozás és túlzásba vitt alkoholfogyasztás miatt eljárást indítottak ellene.

The original Taupo Supercharger has been vandalised. All four pedestals smashed by a guy with a hammer
byu/Matt_NZ innzev

Mint látható, tette nagy figyelmet kapott a közösségi médiában is. Az ott megosztott fényképek alapján messziről jól látható lyukak keletkeztek a töltőoszlopokban. Egy helyi Facebook-csoportban azt állítják, a kalapácsos ámokfutás áldozatául esett Tesla-töltőkből „kettő még mindig működik, a másik kettő talán már nem”.

A rongálónak a múlt héten már volt jelenése a bíróságon, ezzel azonban az ügye még nem zárult le: a következő tárgyalására április 23-án kerül sor.

Igaz, volt már rá példa, hogy felgyújtottak egy Supercharger-állomást, de a mostanihoz hasonló, drasztikus támadások ritkán érik őket. Korábban jellemzően inkább kifinomultabb módszerrel próbálták szabotálni a Tesla töltőit, például méretes, belső égésű motorral szerelt autókkal blokkolták az azokhoz tartozó parkolóhelyeket.