Szerencsétlen fordulatot vett nemrég egy kanadai turista autós kirándulásaHawaii szigetén, amikor a bérelt Jeep lezuhant egy 20 méter magas szikláról. A sofőr végül a vízben végezte, de autó nélkül.

A 27 éves férfit tűzoltók és az amerikai parti őrség legénysége mentette ki a hullámok közül helikopter segítségével, miután több, a partszakaszon horgászó férfi is látta a balesetet és hívta a 911-es segélyhívót. A szemtanúk szerint a férfi autója fejjel lefelé landolt egy sziklaperemen, ezután a sofőr kinyitotta az utasoldali ajtót, a vízbe ugrott és elsodorták a hullámok. Amikor a tűzoltók megérkeztek, a férfit az autótól mintegy 100 méterre szúrták ki, de szerencsére a part közelében.

A tűzoltók útmutatásával a férfi biztonságos helyre úszott, a parti őrség helikopterének legénysége pedig kiemelte őt a vízből. A kanadai turistát kórházba szállították, ahol kisebb vágásokkal és enyhe kihűléssel kezelték, szerencsére semmi komolyabb baja nem esett.

A hatóságok szerint a turista nyilvánvalóan rossz irányba kanyarodott, és egy keskeny földúton kötött ki, amely a sziklák mentén vezet South Pointba.

Körülbelül két hónappal ezelőtt történt egy hasonló eset: egy 34 éves észak-kaliforniai turista három napra a sziklák közé rekedt, miután lezuhant egy 300 méter magas szikláról, miközben egy vízesés közelében sétált a Ko’olau-hegységben Oahu szigetén.