Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt a hazai autópályákon, amelyek az MKIF Zrt.-nél is kiverték a biztosítékot.

1. Egyik éjszaka, egy vélhetően ittas sofőr szeretett volna tetőcsomagtartóra rakni egy villanyoszlopot az M3-as autópályán. Végül is sikerrel járt, csak az autója bánta. A sofőrnek szerencséje volt, sérülés nélkül megúszta a balesetet.

2. Az M1-es autópályán, sűrű forgalomban egy belső sávban haladó autó célzott meg egy kamiont bal hátulról. Ennek következtében az autó berepült a belső szalagkorláthoz.

3. A Kőröshegyi völgyhídon egy tréler sofőrje vélhetően túl nagy sebességgel közlekedett, nem számolva az erős oldalszéllel. A tréler kibillent az egyensúlyából, majd felborult.

MEGÁLL AZ ÉSZ #27

MEGÁLL AZ ÉSZ #27 Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket...pedig egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek lettek volna. 1️⃣ Egyik éjszaka, egy vélhetően ittas sofőr szeretett volna tetőcsomagtartóra rakni egy villanyoszlopot az M3-as autópályán...végülis sikerült, csak az autó bánta. A sofőrnek szerencséje volt, sérülés nélkül megúszta a balesetet. 2️⃣ Jöjjön egy nappali felvétel az M1-es autópályáról, ahol sűrű forgalomban egy belső sávban haladó autó célzott meg egy kamiont bal hátulról. Ennek következtében az autó berepült a belső szalagkorláthoz. 3️⃣ A mai utolsó felvételt a Kőröshegyi völgyhídról hoztuk. A sofőr vélhetően túl nagy sebességgel ment, magas rakománnyal és nem számolt az erős oldalszéllel. A tréler kibillent egyensúlyából és felborult. Szerencséjére nem jött mögötte senki és még a vontató kisbusz sem borult fel. 👷Kérünk mindenkit, hogy mindig a körülményeknek megfelelően közlekedjen. Kizárólag a vezetésre figyeljen! ⚠️ Indulás előtt nézzük át az autót, amivel éppen utazunk, gondoljuk végig mit szállítunk és annak milyen veszélyei lehetnek közlekedés közben. Ellenőrizzük a rakomány rögzítését, a trélereknél pedig a megfelelő súlyelosztást! ‼ Ittas állapotban soha ne üljön senki autóba, mert a fáradtság is úgy hat ránk, mintha meginnánk pár üveg sört. 🍻 Két korsó sör után például: a látómező beszűkül, csőlátás alakulhat ki, lassulnak a reflexek. Mozdulataink egyre "bizonytalanabbak" lehetnek, felszabadultabbá, figyelmetlenebbé válhatunk. És szinte ugyanez a "hatása" annak, ha valaki kialvatlanul vezet. Ha valaki a vezetés előtti 24 órában 5 óránál kevesebbet alszik, kétszer nagyobb eséllyel szenvdhet balesetet. ℹ Két sör, az 0,5 ezrelék (véralkoholszint) felett is lehet, így ilyenkor az ittas járművezetés már bűncselekménnyé válik. ‼️ Kérünk mindenkit, ha úgy érzi fárad, a legközelebbi pihenőben álljon meg és gondoskodjon a megfelelő (alkoholmentes) folyadékpótlásról!

Posted by MKIF Zrt. - Az ország útja on Monday, December 4, 2023

A közútkezelő az esetek kapcsán mindenkit arra kér, hogy mindig a körülményeknek megfelően, kizárólag a vezetésre figyelve közlekedjen!