Már nagyon-nagyon várják az előleget befizető, jövőbeni vásárlók november végét, amikor elindul a Cybertruck forgalmazása, és az első darabokat kiszállítják a vevőknek. Mivel nagy az érdeklődés, de a gyártási volumen felpörgéséhez idő kell, ezért biztosan lennének olyan gazdag licitálók, akik a már eladott darabokat sokszoros áron vennék meg azonnal. 

Ezt szeretné elkerülni a Tesla, és ezért egy kizárólag Cybertruck-vevőkre vonatkozó kitételt tett a vételi szerződésbe. A feltétel egyszerű, az autó tulajdoni jogviszonyának kezdetétől egy évig tilos továbbértékesíteni azt, aki pedig mégis így tesz, annak a Tesla első körben megpróbál jogi úton keresztbe tenni, végső esetben pedig 50 000 dollár (17,6 millió forint) kártérítést követel majd. Sőt, az ilyen tulajdonosoktól megtagadhatják a jövőbeli Tesla-vásárlást is, természetesen csak a gyártól történő, új autó vásárlása esetén. 

Tehát nem jó ötlet megutálni, megunni az extrém külsővel megáldott platós járgányt, mert egy évig nincs lehetőség megszabadulni tőle. Azaz mégis akad egy kiskapu. Ha az eladási szándékot határozott érvekkel támasztja alá a tulaj, akkor a Tesla nagy kegyesen visszavásárolhatja azt, egyedileg megállapított áron. Ez az összeg az újkori vételár, amiből minden megtett mérföld után levonnak 0,25 dollárt, a használatból eredő kopások, valamint a javítások költségeit. 

Ez se túl csábító opció, így jobb ha minden rajongó felteszi a rózsaszín szemüveget, nem nézi az illesztési hézagokat, és rajong a számára kiszállított Cybertruckért, mert eladni bizony nem fogja. 

Beperel a Tesla, ha el mered adni a tőlük vásárolt autódat 1

Tesla Cybertruck

A Cybertruckot 2019. november 21-én a Tesla Design Stúdióban mutatták be Los Angelesben, és azóta állandó csúszásokkal, ígéretekkel, kiszivárgott részletekkel szórakoztatták a rajongókat. A várakozás hosszú évei viszont lassan véget érnek, és már tudunk hivatalos adatokat is a hidegen hengerelt rozsdamentes acélpanelekből felépített konstrukcióról.

A szögletes fazonú pick-up – az egyelőre megerősítetlen adatok szerint – 5670 mm hosszú, amivel rövidebb a legnagyobb amerikai vetélytársaknál: a Ford F-150 Lightning és a Chevrolet Silverado is nagyjából 24-25 centiméterrel hosszabb. Tömege valahol 3000 kilogramm körül mozog majd.