2021-ben mutatta be a Tesla a gyerekeknek szánt quadot, amelyet a Cybertruck ihletett, és a neve is erre hajaz: Cyberquad. Az amerikai vállalat ötezer darabot adott el belőle, aztán jött a fogyasztóvédelmi hatóság és véget vetett a dolognak, veszélyesnek nyilvánították a terméket.

Az 1900 dollárért kínált (700 ezer forint), 500 wattos elektromos motorral és 288 Wh-s akkumulátorpakkal szerelt quad gyerekeknek készült, végsebessége 16 km/óra. A hatóság azzal az indokkal tiltotta be a forgalmazást, hogy a Cyberquad mechanikus felfüggesztése és maximális guminyomása nem felel meg a gyermekjátékokra vonatkozó előírásnak.

Viszont azt még hozzá kell tenni, hogy teljes legyen a kép: erről azután döntött a hatóság, hogy egy 36 éves férfi elesett a gyerekeknek szánt Cyberquaddal, és panaszt tett…

A Tesla pedig úgy döntött, hogy Kína után áthozza Európába is a terméket és elkezdik az itteni forgalmazást. Az ára ezen a földrészen sem lesz olcsóbb, 1900 eurót kell kicsengetni érte, amely forintban 730 ezret jelent.