Sikerült ismételten feltalálnia a spanyolviaszt a Teslának: egyhangú, szürke, fehér, fekete, kék és piros színekből álló választékának bővítésére ugyanis új szolgáltatást vezetett be: a fóliázást. A korábban Twitterként ismert X tulajdonosához, Elon Muskhoz köthető autógyártónál tehát így oldják meg a színpaletta-bővítést 2023-ban.

Mondani sem kell, hogy mindezt természetesen nem ingyen teszi a Tesla: a márka weboldala szerint 7500-8000 dollár, azaz

körülbelül 2,7-2,9 millió forint közötti áron fóliázzák a Model 3-akat és a Model Y-okat.

Az olcsóbb alternatívák közé a szürke mellett a fehér és a fekete mattárnyalatát sorolják, míg a magasabb összeget a kék, a zöld és a piros alternatív változataiért, továbbá a rózsaszín aranyért (rose gold) kérik el.

A Road & Truck azt írja, egy New York-i magáncég átlagosan 2000-5000 dollárért végzi el a munkát, ami 700 ezertől 1,8 millió forintig terjedő díjszabásnak felel meg.

Ebből kiindulva a Tesla egyértelműen drágábban fóliázza le az autókat, mint a legtöbb ezzel foglalkozó vállalkozás, különösen akkor, ha a hazai viszonylatokkal vetjük össze. Internetes kereséseink során arra jutottunk, hogy a hasonló méretosztályba tartozó modelleket többnyire 500-600 ezer forintért vállalják, de olcsóbb, 250-300 ezer forint körüli árfekvésben is kínálják a szolgáltatást.

Bár online is megtalálható, és az odabiggyesztett QR-kód használatával, a Tesla alkalmazásában már lehet is fizetni, egyelőre csak két dél-kaliforniai (USA) szervizközpontban érhető el.