Párizsi székhelyű, de a francia fővárostól mintegy 50 kilométernyi távolságra található múzeum működik egyre nagyobb sikerrel – erről elsőként a Reuters számolt be. A Movie Cars Central autó- és filmrajongók számára egyaránt vonzó programlehetőségnek ígérkezik, tekintve, hogy a hangárban kiállított, híres filmekben megjelent autókat nemcsak megcsodálni lehet, hanem ki is próbálhatják azokat az érdeklődők.

A 43 autóból álló gyűjtemény mögött egy autókereskedő, nevezetesen Franck Galiegue áll, a kollekciónak pedig az a különlegessége, hogy bár a modellek egy része másolat, szép számban akadnak benne igazi darabok. Galiegue 18 évvel ezelőtt, 21 éves korában kezdte el gyűjteni az autókat, legkülönlegesebb szerzeményének pedig annak a két, 1970-es évjáratú Chevrolet Chevelle Malibu egyikét tartja, amit Ryan Gosling Golden Globe-díjas kanadai színész is vezetett a Drive – Gázt! című, 2011-ben megjelent akciófilmben.

„Sok esetben több tartalék autót is használnak a filmekben, mivel a mutatványoknál több is összetörik. Jelen esetben hármat használtak, ezek közül az egyik teljesen megsemmisült, és csak kettő maradt meg. Ez az egyik, és van egy másik, ami Ryan Goslingé, és Los Angelesben vezeti” – árult el Galiegue. Bár a ritka Chevrolet nem tartozik közéjük, de több mint tíz, főként egyesült államokbeli veterán modell kipróbálására van lehetőség, akár terepen, akár pályán.

A bérelhető járművek közé tartozik egy olyan DeLorean, amit úgy alakítottak át, hogy az hasonlítson a Vissza a jövőbe című filmből jól ismert időutazó masinára. Természetesen ezt is vezethetik a látogatók, persze nem ingyen: a DeLorean esetében 104 dollárt, azaz közel 40 ezer forintot kérnek el – mint az a CarBuzz cikkéből kiderült –, de a Knight Rider-féle, ’80-as évek hangulatába visszarepítő K.I.T.T. kipróbálása is 83 dollárba, tehát nagyjából 30 ezer forintba kerül.

Két Batmobile is színesíti a kínálatot, amik közül az egyik az 1989-ben rendezett Batman-filmben szereplő példány replikája. Magnum Ferrari 398 GTS-e és a Taxi-filmekben megjelent Peugeot 406-os sem maradt ki a felhozatalból, továbbá a Halálos iramban-alkotások 12 autója is a kiállítás részét képezik, amik közül ráadásul nyolc darab teljesen eredeti.

Notre Batmobile est en place pour le concours d’élégance Eclectica à Crans Montana (Suisse) jusque 19h ce soir !

Közzétette: Movie Cars Central – 2022. augusztus 6., szombat

 

🎄C'est la dernière ligne droite, les derniers 400m !🎄 🎅Si vous avez besoin d'aide pour choisir votre jouet pour Noël,...

Közzétette: Movie Cars Central – 2022. december 23., péntek

A drágább próbautakat is ebben a szegmensben kell keresni, hiszen a Halálos iramban második részében Paul Walker által vezetett, R34-es Nissan Skyline GT-R 188 dollárért próbálható ki, ami a mostani árfolyam szerint már alulról karcolja a 70 ezer forintot. Ennél is mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a Hazárd megye lordjaihoz szeretne csatlakozni, egy Dodge Charger volánja mögé ülve ugyanis 241 dollárért, azaz majdnem 90 ezer forintért teheti meg.

A legtöbb élménycsomag egy 3 kilométeres próbautat takar, és épphogy megnyitott a múzeum, Galiegue-ék már a bővítésben gondolkodnak, és a következő hónapokban három új autó érkezik. Az egyik állítólag a Robocop című akciófilmből származik, de egy újabb Magnum-féle Ferrari, a Jurassic Park-sorozat egyes négykerekű „szereplői” és a világ legérzelemdúsabb és leggyorsabb Bogaraként ismert Herbie is a listán szerepel.