Castellammare del Golfo a jól kitaposott turistaösvényektől messze eső, tengerparti kisváros Szicíliában, ahol legfeljebb a házak előtt ülő idős helyiek kártyapartija, vagy a tengerre készülő halászok mantraszerűen ismételt mozdulatsorai jelentenek fotótémát. 

Ebben a környezetben nem számítottam arra, hogy egy nyitott garázsajtón belesve ez a látvány fogad majd. Egy Ferrari 308 GTS, igen, az a tűzpiros olasz V8-as, aminek Magnum minden epizód kezdő képsoraiban elrúgta, félig a füvön állva.
Ferrari mércével mérve nem ritka a 308 GTS, a Spider verzióból 3219 darabot gyártottak, mégis a kazalnyi Fiat Seicento, Panda között olyan látvány, ami pulzusemelő hatással van az autórajongóra. 
Körbefotózhatom? Persze, intettek egyértelmű nemzetközi jelekkel a műhelyben szöszmötölő szerelők. Érdekes volt látni egy ilyen rongyos, lelakott, feltámadásra váró Ferrarit. Vastagon belepte a por, a motortér környékén szerszámok szerteszét. Mégis, ott volt benne a varázslat szikrája, a forma, a stílus még így is erőt sugallt. 
Remélem, hogy egyszer feltámad.