Elképesztő, hogy manapság mi minden landolhat a kínai online piacterek virtuális kosaraiba, ha az ember egy kicsit elragadtatja magát. Ha valaki szívesen költ 8-900 ezer forintot hobbira, akkor például egy apró, működő V12-est is vehet. Mennyire apró? Csak 50 köbcentiről van szó. 

A DSF-V12-t egy fiatal cég, a Chuan Qi Precision készítette, és normál, benzinkúton kapható üzemanyaggal működik. Tizenkét hengeréhez 24 szelep tartozik és 12 000 fordulat/percig pörög. Tehát eléri azt a tartományt, amit majd egymilliárdért kínál V12-es motorral a T.50-es hiperautó. Innen nézve bagatell az összeg, és ennek a kategóriának is megvannak a maga profijai.

Ilyen például a JohnnyQ90 nevű YouTuber, aki felső kategóriás rádiótávirányítású modellek építésére specializálódott. Neki egy ilyen motor mondhatni munkaeszköz, ami a dobozból kivéve még nem tökéletes. A hűtéshez ventilátort gyárt, de végül egy asztali számítógép 100 mm-es egységét faragja rá a blokkra, ami az egyedi kipufogórendszerrel íróasztalon idézi meg a Forma-1 legendás V12-es motorjainak hangját apró méretben. 

Tényleg bármit megkaphatunk, a V12-es mellett akár kompresszoros V8-assal is szórakozhatunk otthon, és felébreszthetjük magunkban a mini-Mad Max szellemét.