2023 nem indult túl jól az autózás szerelmesei számára, ugyanis 55 éves korában, hómobilbalesetben elhunyt sokunk kedvenc autós alakja, Ken Block. Csodálatos autókat és ezzel párhozamosan egy csodálatos sportot köszönhetünk neki. A lengyel CD-Projekt RED játékfejlesztő és kiadó legújabb játékának kiegészítőjében egy játszható autóval tiszteleg a gymkhana atyja előtt, akit túl fiatalon vesztettünk el.

A Cyberpunk 2077 Phantom Liberty kiegészítővel – és az ezzel párhuzamosan érkező 2.0-s frissítéssel – szinte rá sem lehet ismerni a botrányos állapotban kiadott FPS szerepjátékra. Számos újdonság mellett sok-sok apróság is bekerült a játékba, köztük ez az autó:

Nem várt helyen idézték meg Ken Block szellemét 2

Ken Block 43-as rajtszáma és a szponzorok is megegyeznek az amerikai versenyző igazi autóin láthatókkal. Sőt a játék készítői a K.B. monogram mellett feltüntették születésének és halálának évszámát: 67-23.

Az easter eggre egy Reddit-felhasználó figyelt fel elsőként, a játékban Type-66 Hoon nevet viseli Block autója. Az autó nemcsak vezethető, hanem virtuális garázsunkba is rakhatjuk. Ehhez nem kell mást tennünk <SPOILER ALLERT!>, csak megtalálni a kulcsokat, amik a jármű közvetlen közelében található lemez alatti dobozban vannak.

Nem várt helyen idézték meg Ken Block szellemét 3

Érdekel, milyen autók vannak még a játékban? Erre tessék!