Péntek délelőtt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hollád térségében telibe találta az MKIF Zrt. teherautóját és a mögé csatolt „majomfogót”, azaz ütközéselnyelőt egy ukrán rendszámú Volkswagen Touareg, aminek az utánfutóján egy nagy értékű Bentleyt szállítottak – számolt be a hírről a Baleset-info.hu.

Hasonló szituációkra bőven volt már példa a hazai utakon: korábban a Magyar Közút tereléseit tarolták le rendszeresen az autósok, de amióta átvette az autópályák közútkezelői feladatait a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vette át, már az új társaság terelései is estek már baleset áldozatául.

Közel 80 milliós autót amortizáltak le az M7-esen 1

Fotó: Horváth Autómentő

Közel 80 milliós autót amortizáltak le az M7-esen 2

Fotó: Horváth Autómentő

Egy júniusi videóban meg is mutatták az egyik esetet: akkor azt közölte a közútkezelő, hogy tavaly szeptember óta 21 baleset öt közutasuk sérült meg, továbbá nyolc útellenőri és három egyéb járművüket, valamint tíz ütközéselnyelőjüket törték össze.

Jelen esetben karcolásokkal megúszta a sofőrt az ütközést, ám ugyanez a Touaregről és a Bentley-ről nem mondható el. Ami az utóbbit illeti: a Flying Spur bal oldalának elülső, illetve oldalsó része jelentősen sérült, és mivel a brit luxusmárka 2005-ben mutatott, 2019 óta pedig a harmadik generációját taposó zászlóshajójáról van szó, minden bizonnyal számottevő anyagi vonzata lesz az ütközésnek.

Közel 80 milliós autót amortizáltak le az M7-esen 4

Fotó: Horváth Autómentő

Közel 80 milliós autót amortizáltak le az M7-esen 5

Fotó: Horváth Autómentő

A luxuslimuzin induló ára ugyanis 77-78 millió forint körül mozog, de az összeg a motorspecifikációk és az igényelt extrák tükrében változhat, míg a limitált szériás példányok esetében a határ a csillagos ég. Alapvetően három motorverzióval érhető el: a korábbról ismert, 4,0 literes V8-as, illetve 6,0 literes W12-es erőforrás mellett már 2,9 literes V6-os motoron alapuló plug-in hibrid hajtással is kérhető.