Ha arról van szó, hogy – a dugót megkerülve – spórolhatnak néhány percet, még attól sem riadnak vissza az amerikai autósok, hogy cselhez folyamodjanak. Számos tengerentúli városban léteznek úgynevezett telekocsisávok, amiket azok vehetnek igénybe, akik nem egyedül utaznak az autóban.

Ebből a szabályból több autós is igyekszik előnyt kovácsolni, egyikükre a kaliforniai autópálya-rendőrök csaptak le a 101-es számú autópályán, miután rájöttek, hogy az autó hátsó ülésén nem igazi utas, hanem egy felöltöztetett próbabábu ül – számolt be az esetről az NBC.

Pedig a szabálytalan sofőr mindent megtett a jó álca érdekében, a próbababát ugyanis nem csak egyszerűen felöltöztette, hanem napszemüveggel, sapkával, kecskeszakállal és tetoválásokkal díszítve ültette az autóba. A kreativitást valószínűleg nem díjazták a rendőrök, az ilyen jellegű szabálysértéseket alsó hangon 490 dolláros, mostani árfolyamon átszámítva körülbelül 170 ezer forintos pénzbírsággal „jutalmazzák”.

A jelenség korántsem egyedülálló: mint arról a Carscoops beszámolt, szintén néhány héttel ezelőtt egy Mercedes-Benz sofőrje is egy bábuval próbálta kicselezni a telekocsiszabályt, de a hatóságok ebben az esetben is rájöttek a turpisságra.

Ensuring safety and fairness on our highways is a priority of our members. A Trooper from SP South Boston recently...

Közzétette: State Police Association of Massachusetts – 2023. augusztus 10., csütörtök

A massachusettsi hatóságok fel is hívták a közlekedők figyelmét arra, hogy ezeket a sávokat csak két vagy több ember szállítása esetén szabad használni, és a létszámba nem számít bele sem kutya, sem macska, sőt, a próbababák és a képzeletbeli barátok sem szerepelnek a listán.

Korábban több hasonló esetről számolt be a Vezess, és előfordult, hogy a magukat találékonynak vélő autósok a hagyományos próbababákon kívül mást is bevetettek, például földönkívülieket vagy – ha közlednek az ünnepek – felfújható grincseket.