A világszerte most piacra lépő Kia EV9 azon új generációs elektromos személyautók közé tartozik, amelyek a korábbiaknál jelentősen nagyobb feszültségű, 800V-os elektromos hálózattal rendelkeznek. A technológia nagyobb teljesítményt és gyorsabb tölthetőséget ígér, a kreatív szakembereket pedig olyan őrült ötletekre készteti, mint amibe Jodie Kidd brit televíziós műsorvezetőt, fotómodellt és műkedvelő autóversenyzőt belerángatták.

a videó a hirdetés után indul

Ahogy a fenti videóból kiderül, a hölgy egy másodpercig sem volt veszélyben, hiszen egy speciális fémhálós ruhába – amolyan viselhető Faraday-kalitkába – bújtatták, ami távol tartotta testétől a nagyfeszültségű elektromosságot. A testre simuló öltözetben viszont valóban úgy tűnt, mintha az ő ujjbegyeiből és feje búbjából csapnának ki a villámok, amelyeket azután a róla hagyományos modellöltözetben készített fényképekkel kombináltak a tökéletes hatás kedvéért.

Egymillió voltot vezettek a fotómodellbe 1
Egymillió voltot vezettek a fotómodellbe 2

A videón elmondja, hogy a ruha az arcára is teljesen rásimult, ami egészen ijesztő érzés volt. „Csak bámultam bele a kamerába, és azt mondogattam magamban: Lélegezz! Lélegezz!”

A Kia EV9 a koreai autógyártó második új generációs elektromos autója az EV6 után. A három üléssoros óriás szabadidőjárművel szerzett első, személyes benyomásainkról ide kattintva olvashatsz, míg a műszaki paramétereket ezen a linken tömören, lényegre törően megtalálod.

Egymillió voltot vezettek a fotómodellbe 3