Németország egyik leghíresebb és legrégebbi múzeumalapítványával, a Städel Múzeummal fogott új, hosszú távú együttműködésbe a BMW-csoport, ami a kortárs művészet más megközelítésének népszerűsítésére is kiterjed. A bajor konszern az összefogás jegyében egyedi dizájnnal mutatott be egy BMW iX1-et, ami Marc Brandenburg berlini művész érdeme.

A kezdeményezéshez még tavaly útjára indították Städel Invites rendezvénysorozatot, kortárs alkotók kiállításaihoz kapcsolódva zajlik, lehetőséget biztosítva arra, hogy oldott környezetben, többek között élő beszélgetésekkel, túrákkal vigyék közelebb a kortárs művészetet a közönséghez.

Festővászonnak nézték a BMW-t, képeken az eredmény 1

Brandenburg az „összepingált” iX1 kapcsán kiemelte, hogy művészileg az időt, a teret és a sebességet akarta hangsúlyozni. Stílusa már a korábbi munkáiban is visszaköszönt: 2021. október 28-a és 2022. január 30-a között mintegy 130 rajzát és egy videómunkáját állították ki a Städel Múzeum „Hirnsturm II” című kiállításán.

A Brandenburg által megálmodott iX1 itt nézhető meg képeken:

Festővászonnak nézték a BMW-t, képeken az eredmény 2

Ami pedig az iX1-et illeti, a BMW kínálatában 2009 óta elérhető X1 tavaly óta gyártásban lévő harmadik generációjának tisztán elektromos változata. Az iX1 azért is különleges, mert az első elektromos városi crossover a bajorok történetében. Nemrégiben ki is próbálhatta a Vezess az iX1-et, a teszt ide kattintva érhető el: