Elkötötte az őt felvevő autós gépkocsiját egy stoppos Egerben, és miután belefutott egy rendőri ellenőrzésbe, végül autós üldözés is lett a stoppolásból – számolt be egy 2021. októberi esetről a Heves Vármegyei Főügyészség.

A sértett Egerben vett fel egy stoppost 2021. október 22-én a hajnali órákban, és a városból kifelé tartva megállt az utolsó benzinkúton, hogy megigyon egy kávét. Ennyi időre hagyta magára újdonsült utasát a járó motorral fűtött autójában – ez azonban elegendő is volt ahhoz, hogy a stoppos átüljön a vezetőoldali ülésbe, majd nagy tempóval Gyöngyös felé vegye az irányt a 3-as főúton.

Az autótolvajjá avanzsált stoppost azonban Karácsond környékén érte a meglepetés, ahol épp egy rendőri ellenőrzés vette kezdetét. Azzal pedig, hogy sietett, felhívta magára a rendőrök figyelmét.

Máskülönben elkerülte volna a közúti ellenőrzést, így viszont egészen a gyöngyösi otthonáig üldözték őt az egyenruhások. Ott a férfi kiugrott az addigra összetört és defektes járműből, és berohant a lakásába azokkal a tárgyakkal együtt, amiket jogtalanul vett magához az indulás előtt – többek között egy bőrtárcát, amiben a sértett személyes iratai mellett több százezer forint lapult.

A vádlottat végül több rendőr együttes jelenlétében, testi kényszerrel és bilinccsel sikerült elfogni. Miután előállították, kiderült, hogy a férfinak soha nem is volt jogosítványa, sőt, korábban alkoholt is fogyasztott. Végül autólopás és lopás vádjával indult szabálysértési eljárás ellene: tekintettel arra, hogy a férfi többszörösen visszaeső, az Egri Járási Ügyészség a bűncselekmények kapcsán másfél év börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra tett indítványt a bíróságnál.