Kétségbeesetten tárcsázta a 911-es segélyhívót egy amerikai nő, az autóján ugyanis elromlottak a fékek – ami nem meglepő, ugyanis kiderült, hogy egy 1947-es évjáratú Chevrolet Suburban tulajdonosa került bajba. „Az összes piros lámpán átmegyek, és nem tudom, mit tegyek” – hangzott el a felvételen, amit a fontanai rendőrség közölt.

A diszpécser azonban higgadt maradt, így amellett, hogy sikerült beazonosítani a volán mögött ülő nő tartózkodási helyét és haladási irányát, arra kérte őt, hogy próbáljon minél lassabban haladni – pillanatokkal később pedig már a rendőrséggel került kapcsolatba. Közel 50 km/órás sebességgel haladt, de ennél jobban még úgy sem tudott lelassítani, hogy szándékosan nekihajtott az útmenti terelőkúpoknak.

a videó a hirdetés után indul

Egy rendőr végül sikeresen a 76 éves autó elé vágott, aki a szolgálati kocsijával lassan, de fokozatosan fékezett, amíg – biztonságos körülmények között – össze nem ért a két autó, és nem álltak meg. Ugyan a tankolás után sokként érte a sofőrt az eset, Alexis Pritchard is meg tudta őrizni a nyugalmát.

Bár a régi Chevrolet eleje a fokozott óvatosság ellenére is alaposan összetört, a nő leszögezte, hogy nem ez a legfontosabb. „Az életem pótolhatatlan, az autót azonban meg lehet javítani” – nyilatkozta Pritchard a KCAL Newsnak a június 10-i incidens után.

Maga a típus hosszú múltra tekint vissza, ugyanis már 1934 óta gyártják, amivel az autóipar Matuzsálemének számít. Még a második világháború alatti évek sem jelentettek kivételt, mivel akkoriban katonai csapatszállító formájában gördült le a gyártósorról a Suburban. Azóta összesen tizenkettő generációt élt meg az évtizedek előrehaladtával városi terepjáróvá alakult modell, a legutóbbi 2020-ban debütált.