Ha cetlikről van szó, tudvalevő, hogy a magyar kreativitás nem ismer határokat. Korábban a Vezessen is írtunk autók ablakaira kiragasztott, sokszor vicces kiírásokról, függetlenül attól, hogy annak durva, passzívan agresszív vagy másképpen frappáns üzenete volt.

Egy angol sofőr esetében teljesen másról van szó, kezdve azzal, hogy nem más autójára, hanem a sajátjára írta ki az üzenetet, és nem a szomszédot, de nem is a mellette bénán parkolót szólta le, hanem megértés reményében fordult a többi közlekedőhöz. Arra adott ugyanis magyarázatot, miért vezet annyira lassan: „Bocsánat!! Kilenc pont van a jogosítványomon” – olvasható a Nissan Note hátulján.

@yazclarke 🤣🤣 #dvla #humour #comedyvideo #drivinglessons #fyp ♬ Happy Laughing - Sound Effect

A cetliről készült vírusvideót több millióan tekintették meg a TikTokon, ugyanakkor a szabályok értelmében a visszájára is elsülhet a prevenciós, alapvetően jóindulatú, mindazonáltal A/4-es papíron közvetített üzenet. Tudniillik, a brit KRESZ megköveteli a szélvédők és ablakok tisztán tartását, és kiköti, hogy semmi sem akadályozhatja a zavartalan kilátást, ami ez esetben nem feltétlenül teljesül.

Az különösen ingoványos talajnak számít az Egyesült Királyságban, ha egy járművezető egészen kilenc büntetőpontig eljut, mert amennyiben három év alatt összegyűlik a 12 egység, az illető sofőrt automatikusan eltiltják hat hónapra a vezetéstől. Visszaesőként ennél is súlyosabb következményekkel kell számolni: ha három év alatt másodjára kerül sor eltiltásra, annak ideje 12 hónapra nő, míg háromszori kipontozódás esetén két évre vonják be a jogosítványt.

Még januárban készült a Sun által a minap kiszúrt felvétel, így nem derült ki, hogy az üzenet abból a szempontból megtette-e a hatását, hogy a többi autós tolerálta-e a Nissan poroszkálását, ahogy az sem, sikerült-e elkerülni az eltiltást.