Bizonyára minden pár életében fontos, szinte felejthetetlen pillanat, amikor kiderül a közösen várt gyermek neme. Ha viszont legalább a szerelmesek legalább egyik tagja él-hal az autókért, számítani lehet rá, hogy ezt a bejelentést sem hétköznapi keretek között, például színes lufikkal ejtik meg.

Valószínűleg a világ legdrágább babaváró buliját hozta össze Steven Hamilton brit ingatlankereskedő és felesége, miután egy Lamborghini Urusról lerántva a leplet hozták nyilvánosságra, melyik nemet erősíti leendő gyermekük. Az olaszok SUV-ja jócskán megdobta a költségeket, így az ünnepség teljes büdzséje megközelítette a félmillió dollárt, ami átszámítva 174 millió forintnak felel meg.

Ezért az összegért cserébe elmondhatják magukról, hogy ilyen babaváró eseményt korábban még a világ nem látott. A rokonság és a Yiannimize összefogásának köszönhetően a leendő szülők sem tudták, milyen nemű babát várnak, amíg meg nem látták az Urus színét. Hamilton mindkét eshetőségre felkészülve kiválasztotta a kedvenc világoskék, illetve rózsaszín árnyalatát – végül az előbbi szín lett a befutó, tehát fiú lesz a születendő csöppség. A karosszérián kívül a féknyergeket is kékre fújták, a tetőkárpitozás pedig égbolt hatású dizájnt kapott.

Hatalmas kihívást jelentett a családtagoknak, hogy végig titokban tartsák az Urus színét – a szabadidő-autót végül tréleren szállították az ünnepség helyszínére, míg köré egy nagy ajándékdobozt építettek, így a piros masni sem maradhatott el. Egyedi rendszámot is biggyesztettek a Lamborghinire: az „E13EVEN” kombináció a márciusban született kisfiú, Cruze Eleven Hamilton, illetve a férfi vállalkozásának nevére is utal.

2017-ben mutatta be a Lamborghini az Urust, mellyel az olasz márka számára addig ismeretlen vizekre evezett, ugyanis első SUV-jával bővítette a palettát. Az ötajtós, összkerékhajtású luxusautó a Volkswagen-csoport MLB-platformjára épült, csakúgy, mint például az Audi Q8, a Bentley Bentayga vagy a Volkswagen Touareg. Az Urus orrába egy 4,0 literes, ikerturbós V8-as hajtáslánc került, amihez nyolcfokozatú, automata sebességváltó párosult.

A 650 lóerős szabadidőjármű – melyet a világ egyik leggyorsabbjaként tartanak számon – akár 305 km/órával is képes hasítani, a 0-100-as sprintet pedig 3,6 másodperc alatt teljesíti, de 12,8 másodperc alatt a 200 km/órát is eléri a mutató.