Néhány héttel ezelőtt a Vezess is beszámolt róla, hogy felgyújtotta a saját versenyautóját Zane Smith, miután megnyerte a NASCAR Truck Series austini versenyét március végén.

Sokat nem kellett várni arra, hogy megismétlődjön a mutatvány: ezúttal a NASCAR Xfinity Seriesben hozott John Hunter Nemechek győzelmi gumiégetése nemcsak a vártnál forróbb, de igencsak látványos pillanatokat is. A Joe Gibbs Racing versenyzője ugyanis nemcsak az autóját gyújtotta fel sikeresen, de a lehulló gumidarabokkal még a martinsville-i aszfaltcsíkot is.

A történtek után az illetékesek megvizsgálták a pálya érintett szakaszát, de megállapították, hogy nem érte kár Nemechek ünneplése során.

A 25 éves észak-karolinai versenyző a második rajtkockából vághatott neki a 250 körös távnak, de már öt kör után átvette a vezetést, majd összesen 198 körön át vezette a futamot, mielőtt elsőként leintette őt a kockás zászló. John Hunter Nemechek ezzel idei második és pályafutása negyedik győzelmét aratta, bár a leintést követően elismerte, egyáltalán nem számított rá, különösen a szabadedzések alapján, melyeket követően nagyjából a 10. hely környékére érezte magát esélyesnek.

Látványos felvételeken Nemechek örömünnepe – a képre kattintva galéria nyílik:

Olyan forróra sikerült az örömünnep, hogy az autó és a pálya is lángra kapott 2

A több balesetet, ezzel együtt sárga zászlós megszakítást hozó martinsville-i futamon Sammy Smith ért célba a második helyen, Nemechek mögött, míg a harmadik Cole Custer lett. Újabb sikerének köszönhetően Nemechek az élre tört a pontversenyben, továbbá az ikonikus, ingaóráról mintázott trófeával együtt a 100 ezer dolláros, átszámítva közel 34 millió forintos bónuszt is zsebre vágta, az év következő, kilencedik futamára pedig már a jövő hétvégén sor kerül.