Zane Smith nyerte a NASCAR Truck Series austini futamán, megszerezte idei második, eddigi karrierjét tekintve pedig a kilencedik győzelmét a sorozatban. Az ünneplése azonban eléggé tüzesre sikeredett a Forma-1-ben is szereplő pályán.  

A Circuit of the Americas versenypályán rendezett szombati futamán aratott győzelmét követően Smith egyszerűen úgy ünnepelt, ahogy a legtöbb versenyző szokott – egy burnouttal. Csakhogy a hátsó kerekek mögötti sárvédők kigyulladtak, és a versenyautó hátsó része lángba borult.

A pálya személyzete kissé lassan érkezett meg, majd megfékezte a Front Row Motorsports járgányának teljes pusztulását. A pick-up saját lábán már nem tudott távozni a célegyenesből, el kellett vontatni.

„Azon kívül, hogy kigyulladtam a Victory Lane-en – ez az első alkalom számomra- jó versenyt futottam” – mondta Smith a Fox Sportsnak a futam után a füstölgő jármű mellett. „Ember, ez aztán a szívás. Köszönet a csapatomnak a fantasztikus stratégiáért, bevált az óvatosság.”

„Az autóm gyors volt, amikor kellett. Valószínűleg ez volt a leghektikusabb győzelmi ünneplés, amiben valaha részem volt. Bocsánatot kérek, amiért kigyulladt az autóm.”

Örömében felgyújtotta az autóját 1

Zane Smith hetedikként rajtolt, sikerében szerepe volt Kyle Busch elrontott stratégiájának is: a sztár Parker Kligerman leállt versanyautója miatt nem tudott a bokszba hajtani időben, meg kellett várnia, amíg a bokszutcát újra megnyitották, így a mezőny végére került, ahonnan a második helyig zárkózott fel. Harmadikként Ty Majeski zárt.