Pert indított egy rendőrrel és az egész megyével szemben egy dallasi férfi az Egyesült Államokban, azt állítja ugyanis, a rendőr végig élőben közvetítette a TikTokon, hogy megállítja őt, sőt, nézőinek még a személyi igazolványát is megmutatta – adta hírül a Dallas News.

A sértett, vagyis Torry Osby álláspontja az, hogy az egész helyzetet csak a videó kedvéért generálták: épp munkába sietett, amikor Francisco Castillo gyorshajtásra hivatkozva megállította. Ezzel szemben Osby – saját bevallása szerint – szándékosan a megengedett sebességnél alacsonyabb értékre állította be a tempomatot, amiről az egyenruhás alperest is tájékoztatta.

Bár a férfit végül elengedte egy figyelmeztetéssel, állítólag Castillo tovább közvetítette az intézkedést. A történtek után körülbelül 20 perccel az élő videó egyik nézője megkereste Osbyt, egyúttal egy képernyőképet is küldött neki, amin az látható, hogy épp 109 néző látja a férfi személyes adatait. A felhasználó hozzátette, Castillo a végén elismerte a nézőinek, nem volt szabályos, ahogy megállította az autóst.

Osby feljelentésének hatására két napra fel is függesztették a pozíciójából Castillót, de nem elsősorban az eset miatt, hanem azért, mert megsértette a közösségi média használatára vonatkozó, minisztériumi irányelveket.

A rendőrség nem volt hajlandó kommentálni a folyamatban lévő peres eljárást, mindenesetre Osby magánéletének megsértése, illetve az azáltal okozott lelki, érzelmi gyötrelmek okán azt szeretné, ha esküdtszéki tárgyalásra kerülne sor, továbbá anyagi kártérítésre tart igényt. A következő tárgyalás időpontját egyelőre nem tűzték ki, így még messze nincs vége az ügynek.