Az elmúlt évtizedben annyira divatba jöttek a zombis filmek, sorozatok, hogy egészen új trendet teremtettek a hétköznapokban. Durván bombáznak minket az ismeretterjesztő csatornák is különböző apokalipszis-elméletekkel, így ne csodálkozzunk, ha az emberek jó előre felkészülnek egy világvégére, különösképpen egy zombiinvázióra.

Nem tagadom, nekem is megfordult a fejemben, hogy a családi verdára hefteljek egy acél gallytörőt és az ablakokat 5 milliméteres vaslemezzel borítsam be, amelyen maximum egy láncfűrész lapját lehet kidugni a felkapaszkodó kellemetlenkedők ellen, de ez megmarad az álmatlan éjszakák verítékes képzelgéseinek szintjén.

Vannak azonban, akik a tettek mezejére léptek és megépítették a saját guruló erődjüket vagy olyan már kész járműveket választanak, amikkel könnyedén lehet pépesíteni a zombihúst.

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 1

Mintha csak egy Resident Evil-filmből lépett volna ki ez a csontról fosztó halálosztó. Bár egy hátrány lehet, hogy egyenes irányban tudunk csak tüzelni vele

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 2

A Conquest Knight XV egy luxus páncélozott jármű, ami egy V10-es 6.8 literes erőforrást kapott, így könnyedén mozgatja a brutális vasat. Ez a kategória, amivel királyi körülmények között pattanhatunk tova egy egy zombikupacon úgy, hogy közben nem loccsan ki a pezsgő a pohárból. Ugyanis belül vaj bőr, automata váltó és minden egyéb kényelmi funkció megtalálható. A hátránya, hogy csak 4 személynek van benne ülőhely.

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 3

Nagy szükség lehet egy ilyen csapatszállítóra is, hiszen én biztos összeszedném a haverokat és a családot, hogy ne unatkozzak a világvégén.

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 4

Tipikus amerikai filmekbe való rettenet. Amit végül úgy nyit fel a főgonosz dög, mint egy májkrémes konzervet

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 5

Ebbe a BTR-be senki nem jut be, hacsak nem akarjuk. Arra vigyázzunk, nehogy beragadjon az ajtó, mert akkor úgy járunk mint Ace Ventura a robot rinocéroszban, viszont itt nincs gumiból vészkijárat!

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 6

Ezt a zombigyilkos Hyundait a Walking Dead című képregényben láthattuk. Ebből a képregényből készült a mára hatalmas rajongótáborral rendelkező tv sorozat is, amihez szintén a Hyundai szolgáltatta az.

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 7

Az Overaasen TV 2000 a világ legnagyobb hóeltakarító járműve. Tízezer tonna havat tud óránként elsöpörni, ha fejben számolunk kicsit, ez 125 ezer zombit jelenet óránként. Állítólag… :D

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 8

Na igen, a jó öreg fűrészlap. Számos filmben feltűnt már, de ekkora változatban még soha nem láthattuk a vásznon. Sokat nem kérdez, csak mocsok mód aprít. Jól használható lassú, vánszorgó zombik ellen és nagy tömegben. Azonban gyors mozgású élő halottakkal szemben nem sok esélyünk lenne.

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 9

A 27 tonnás páncélozott buldózer Minewolf névre hallgat és arra hivatott, hogy megtisztítsa a terepet az aknáktól a gyalogság és egyéb katonai járművek előtt. A több mint 7 méter hosszú, távirányítású szörnyeteg könnyedén aprít fel minden elé kerülő akadályt, ha esetleg úgy alakul.

10 zombimarcangoló jármű, ami jó ha kéznél van apokalipszis idején 10

A tolólap mindig jó módszer, pláne ha ekkora. Elég a konvoj élére állítani és akadálymentes a továbbhaladás.

Melyiket választanád?
A gépágyús terepmotort
2% (17)
Conquest Knight XV
17% (135)
Csapatszállító
5% (40)
Májkrémesdoboz
2% (14)
BTR
29% (235)
Walking Dead Hyundai
2% (18)
Overaasen TV 2000
2% (19)
Fűrészlap
1% (10)
Aknakereső
30% (245)
Tolólapos dömper
10% (77)