Bár eddig kifejezetten enyhe télben van részünk, sokaknak továbbra is gondot okozhat, ha hajnalban kell útnak indulni, a kilátást ugyanis a szélvédőn megjelenő pára, valamint jégvirágok tucatjai gátolhatják.

Már kismillió – számos esetben hatékony – megoldást találtak ki a szélvédő gyors jégtelenítésére, párátlanítására, de lehet, hogy sokkal egyszerűbb módszer is létezik rá, ami egyetlen fillérbe sem kerül. Egy tiktokker édesanya mutatta be, hogy elég csak a fűtést a szélvédőre irányítani, miközben lehajtjuk a napellenzőket.

@saraedeutsch Teen drivers need to know this! Frozen windshield are about to be a thing with all the cold and snow #winter #buffalosnowstorm #winterweather #snow #teendriver ♬ original sound - Sara Deutsch

Ennélfogva „nem szökik el” az utastérben a meleg levegő, így az a szélvédőre irányul, ami gyorsabban ki is szabadul a jég fogságából. Ugyan a videó készítője, Sara Deutsch elsősorban a fiatalok figyelmét akarta felhívni erre az apró praktikára, a kommentekből kiderült, hogy sokkal rutinosabb sofőrök sem voltak ezzel tisztában.

Neked okozott fejfájást a jeges szélvédő?
Mindennap megnehezítette a reggeleimet, életmentő volt ez a trükk!
34% (111)
Szerencsére nem.
66% (214)

(Harmadik opcióként akár azt is feltüntethettük volna a szavazásban, hogy „minek jégteleníteni a szélvédőt”. Azért nem tettük, mert reméljük, senki sem választotta volna azt, másrészt a KRESZ kijelenti, a forgalomban csak olyan járművel szabad részt venni, aminek biztonsági jellemzői is megfelelnek a jogszabályban leírtaknak.)

A videót már négymillióan látták az elmúlt néhány hétben. Kétségkívül százszor biztonságosabb metódusnak tűnik, mint gázfáklyával nekiesni a szélvédőnek, de a forró víz és a tűzokádó ablakmosó sem látszik életbiztosításnak: