Legyőzni pofonegyszerű, temérdek módszerrel likvidálhatjuk a kilátást gátoló opálos réteget. Jégkaparók tucatjai várják az autósokat, de a gyári megoldások is segítenek, már rengeteg típus elérhető fűthető szélvédővel. Az üvegfelületre terített lepedő is csodás, olcsó, hatásos megoldás, de vannak, akik még mindig sokkoló hővel küzdenének a jég ellen.

Sokan nem tanácsolják, hogy forró vízzel jégtelenítsünk, és tényleg jobb az óvatosság, de a Garage54 kísérlete szerint elég keményen kell küzdeni ahhoz, hogy megrepesszük a szélvédőt.

Jól látható, hogy még ilyen extrém körülmények között is (cseppfolyós nitrogén vs. forró víz) csak sokadik próbálkozásra repedt meg a szélvédő alja, de mielőtt még elkezdenéd forralni a vizet holnap reggel, előtte egy nagyon fontos dolgot tudnod kell.

Ha már van valamilyen sérülés az üvegen, mondjuk egy kavicsfelverődés miatt, akkor jó esély van rá, hogy ha forró vízzel megkínálod a lefagyott szélvédőt, akkor az bizony tovább fog repedni. Szóval csak óvatosan. 

A következő videón látható módszer viszont tényleg ellenjavallt, és csak a szórakoztatás miatt született. Emberünk James Bond-filmekbe illő berendezést tákolt a motorháztető alá, gyakorlatilag beépített lángszórókkal végzi el a piszkos munkát.