Hazánkban igen szigorú, de abszolút észszerű szabályok vonatkoznak az új rendszámok kiadására. A magyar azonban mindig is szeretett trükkökhöz folyamodni, megtaláljuk a rést a pajzson úgy, ahogy azt az a Škoda-tulaj is tette, aki Németországig ment egy felnőtt kategóriába sorolható rendszámért.

Úgy tűnik, Csehországban is nyíltabbak valamivel ezen a téren, ugyanis kiadták az ONL YF4NS rendszámot. Ha kicseréljük a 4-est A betűre (kockának sem kell lenni ahhoz, hogy ezt belelássuk), és egybeolvassuk a karaktereket, megkapjuk az OnlyFans kifejezést.

A Mercedes-AMG C63 S azonosítója rendszámkompatibilis átírása egy internetes platformnak, melyen tartalomgyártók azzal keresnek pénzt, hogy a feliratkozóik előfizetnek csatornáikra, ezzel csak az a kör láthatja a tartalmat, akik fizetnek érte. Az oldal – noha rendszeresen hirdeti, hogy nem ebből a célból született – melegágya lett a felnőtt tartalmaknak működési elvének köszönhetően. Épp emiatt több eljárás is indult már az üzemeltetők ellen, de egyelőre vígan üzemel a site.

Egyre szaporodnak az erotikus rendszámok, itt egy újabb 2

Magyarországon ezt a rendszámot már csupán a karakterszám miatt sem adhatnának ki, de minden bizonnyal nemet mondanának bármely más olyan oldalra utaló jelkombinációra is, mely – ahogy a vonatkozó rendelet írja – „sérti a nagy többség által elfogadott, pozitív értékeket, így különösen, ha az erkölcstelen, durva, agresszív, trágár jelentéstartalomra utal.