Az M8-at a BMW valaha volt egyik legerősebb sorozatgyártású autójának tartják. Ennek ellenére az a típus, amit a nagyobb teljesítmény reményében egyre többen piszkálnak meg, mert nem hisznek abban, hogy a gyári, 4,4 literes és ikerturbóval szerelt hajtás akár 625 lóerős teljesítménye és 750 Nm-es nyomatéka minden igényüket kielégíti.

Számos utángyártott motornak jelent ez táptalajt, azonban a BMW M8 esetében mindegy, hogy tuningolt-e, vagy sem, a német autópályán általában lubickolnak a kétajtós sportautók. Jelen esetben az volt a kérdés, hogy 800 lóerő elegendő-e ahhoz, hogy meglegyen a 300 km/órás sebesség, aminek az AutoTopNL csapata járt utána.

Mint ismert, a német autópálya különböző szakaszain semmilyen sebességkorlátozás nincs érvényben, és bár ilyenkor valóban meglódul a szekér, meglepő módon nem a válasz.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne képes 300 km/óra feletti tempóra: a Motor1.com cikkében kitér arra, az M8 végsebességét – ahogyan sok más típus esetében – 250 km/órára szabályozzák le, mégis 298-cal repesztett a szóban forgó példány. Láthatóan a körülmények is adott lennének hozzá, hogy még magasabbra helyezzék vele a lécet: nincs elektromos korlátozás, tiszta az út. A portál úgy véli, hogy ilyen feltételek mellett a 310 km/órás vagy azt meghaladó sebesség sem tűnik misztikusnak az M8-cal.

Mire elég 800 lóerő az autópályán? 1

A 2019-ben bemutatott, azóta ráncfelvarráson is átesett M8-at háromféle kivitelben gyártják. Ezúttal a kabrió gyorsaságát derítették ki.

M8-as modelljét 2019-ben mutatta be a BMW a 8-as széria részeként. Háromféle kivitelben – kabrióként, kupéként és szedánként – gyártják, a nagy teljesítmény mellett pedig komoly ismérve, hogy összkerékhajtású. A V8-as motorhoz pedig nyolcfokozatú automata sebességváltó társul, míg a magasabb, papíron 305 km/órás sebességnek egyik feltétele az M-csomag beszerzése, ami vélhetően azon a 3,2 másodperc eredményen is javít, amennyi idő alatt az M8 álló helyzetből indulva eléri a 100 km/órás sebességet.