Egy norvég férfi 2020 júliusa és 2022 májusa között rendszeresen videóra vette, ahogy az előírásokra, korlátozásokra fittyet hányva elképesztő tempóban, ön- és közveszélyesen repesztett a forgalomban 2015-ös, 199 lóerős BMW S1000RR-jével.

A norvég közszolgálati csatorna beszámolója szerint a közzétett felvételek a rendőrséghez is eljutottak, a motorost letartóztatták. A tőle lefoglalt kamerán összesen 56 gyorshajtásos felvételt találtak.

A legextrémebb esetben a őrült motoros tavaly szeptemberben a felvétel tanúsága szerint 292 km/órás tempóval száguldott egy 80 km/órás korlátozású alagútban – a kétkerekű szakértői vizsgálata alapján valószínű, hogy „csak” 260 körül hajtott, ám ez így is pofátlan szabályszegés, ahogy az sem volt elnézhető, hogy máskor egy 60 km/órás szakaszon 210-zel repesztett, cikázott az autók között, időnként a szembejövő sávba is áttérve.

Börtönbe videózta magát a száguldó motoros 2

A 2015-ös S1000RR 175 kilójára 199 lóerő jut (Fotó: BMW-Motorrad.com)

A bíróságon a férfi azt állította, hogy gyakran kölcsönadta a motort másoknak, azaz a felvételeken nem ő vezetett, ám azt nem akarta-tudta megmondani, hogy akkor ki is volt a gyorshajtó.

A büntetés 18 hónapos szabadságvesztés és a motorozástól való „életre szóló” eltiltás lett, igaz, az utóbbi a gyakorlatban azt jelenti, hogy öt év múlva megpróbálkozhat majd a jogosítvány újbóli megszerzésével, persze nem garantált, hogy vissza is kapja majd.

A motorost képviselő ügyvéd jelezte, hogy ügyfele fellebbezni fog.