Pont egy hónapja tudósítottunk arról, hogy az USA Észak-Karolina államában egy motorhibás kisrepülő „tízpontos gyakorlat” keretében az autópályán hajtott végre kényszerleszállást, majd a múlt héten Szlovéniából érkezett hasonló hír.

Úgy tűnik, most ennek van a szezonja, ugyanis a héten újabb ilyen eset történt az Egyesült Államokban, ezúttal Kaliforniában. A Los Angelesből indult Piper Cherokee-nál a felszállás után 45 perccel jelentkezett műszaki hiba, a pilótának pedig nem volt más választása, mint hogy az igen forgalmas 91-es autópályára próbálja meg letenni a gépet.

Míg a feljebb említett első eset tökéletesen simán alakult, a szlovéniai landolás után már összetört a gép, itt pedig még rosszabb volt az eredmény: a kis Piper szó szerint az autók között ért földet, egy Toyota Tundra pickupot érintett is, ami aztán irányíthatatlanná tette, a darabokra törő, a korlátnak-falnak csapódó repülő pedig ki is gyulladt.

A képek alapján hihetetlen, de az esetben senki nem sérült meg, a gépet vezető Andrew Chow és utasa, valamint a Toyotában ülő három személy karcolások nélkül úszta meg.

„Folyamatosan veszítettünk a magasságból, esély sem volt a repülőtérre való visszatérésre, az egyetlen lehetőségem az autópálya volt. 4-5 láb (1,2-1,5 méter) magasan voltunk, amikor a gép átesett a minimális repülési sebességen, és egyszerűen az útra zuhant. Olyan volt, mint egy kemény bukkanó, nehéz leírni” – mesélte Chow.