Bőven a veterán kategóriába esik a videón látható amerikai típus. A Desoto S-10 Deluxe leparkolásának pontos időpontját nem tudták kideríteni, de valamikor az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején történhetett. Tehát nagyjából 60-70 évet töltött elhagyottan, ami leginkább a belső teret viselte meg.

A karosszéria még igen jól tartja magát, kora ellenére nincs szétrohadva, a rágcsálók által hotelként kezelt, szétrágott, lepusztított beltér viszont menthetetlen állapotba került. Ez pedig meghatározza az autó további sorsát, ugyanis még a legkomolyabb kihívásokat is elvállaló autókozmetikai műhelyben is úgy gondolták, nem éri meg munkaórákat ölni a takarításba.

Maga az autó sem ér annyit, hogy veteránként szülessen újra, anyagilag nem lenne kifizetődő a felújítás, így inkább donorként, vagy valamilyen érdekes projektautóként szétfurva, faragva lehet még felhasználni.

Ezt a típust 1942-1952 között gyártották az Egyesült Államokban, két és négyajtós karosszériával, soros hathengeres benzinmotorokkal. Korának egyik magasabb felszereltségű típusa volt, még beépített rádiót is kapott, a széria vége felé pedig kombi kialakítású karosszériával bővült a kínálat.