A Music Television, azaz az MTV az 1990-es évek elején a realitytévézés úttörője volt a The Real World című együttlakós szériájával, majd az ezredforduló után zenecsatornából szépen lassan realitycsatornává is alakult.

A terhes tiniket, a sztárok kecóit, Ozzy Osbourne-ék családi életét bemutató szériák mellett óriási sikere volt annak idején a Pimp My Ride-nak is, melyben minden részben egy-egy szerencsés jelentkező ócska, lepukkant, régi autóját pofozták ki és látták el eszement fényezésekkel, felnikkel, valamint extrákkal a diszkófényektől a beépített hűtőkig, tévékig, videojátékokig, hogy aztán a szó szerinti leleplezésnél „eldobja az agyát” a tulajdonos.

Az eredetiben – mert aztán készült több nemzetközi spin-off is – a rapper Xzibit volt a házigazda, akinek beszólásai, megmozdulásai közül több is mémesedett azóta (a fiatalabb közönség talán csak a „Yo Dawg…” mosolygós figurájaként ismeri őt).

A széria eredetileg 2007-ig futott, ám most feltámasztják, az augusztus 19-én újra indul az autók pimpelése – ezúttal nem a tévében, hanem a YouTube-on. Az MTV UK csatornáján Nagy-Britanniából szedik majd össze a régi, jellegtelen, végüket járó négykerekűeket, hogy aztán egy ottani műhelyben optikai tuningolják, cicomázzák, extrázzák fel őket.

A házigazda az új kiadásban a brit hiphop-előadó Lady L. (Lady Leshurr) lesz, a munkát pedig a Wrench Studio műhely – melynek testvérpár tulajdonosai maguk is az eredeti sorozat nagy rajongói voltak – végzi majd a szponzorként szereplő eBay Motors által biztosított, garanciás, újrahasznosított alkatrészekkel.

Íme az új széria előzetese: