Gyakran előfordul, hogy az utcán parkoló autónkon akad egy szórólap, ami bosszúságot okozhat, ha ott is marad, majd rátapad a szélvédőre. Ezek néha csak a helyi cirkuszi show-ra hívják fel a figyelmet, de a legtöbb esetben arról van szó, hogy valaki használt autót keres, és ha éppen megszabadulnánk a járművünktől, tárcsázzuk a cetlin szereplő telefonszámot.

A jelenség kapcsán szórakoztató bejegyzést osztott meg Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság: a Teve utcai bázis előtt ugyanis az összes parkoló rendőrautó szélvédőjére ilyen szórólapot tűztek, a megosztott képeken egy Škoda Octavia látható. „Használtautó-felvásárlás! Azonnal, készpénzért! Akár egy órán belül, azonnal kp-fizetés!” – olvasható rajta.

Könnyfakasztó cetlit kaptak a magyar rendőrök 1

Talán még a rendőröket is meglepetésként érte, hogy valaki felvásárolná flottájuk nem is annyira jelentéktelen részét.

Könnyfakasztó cetlit kaptak a magyar rendőrök 2

Az üzenet egyértelmű: „Használtautó-felvásárlás! Azonnal, készpénzért! Akár egy órán belül, azonnal kp-fizetés!”

A rendőrségnek azonban egyértelmű az álláspontja, amit ország-világ előtt közölt a vicces kedvű illetővel: „Nem, nem adjuk az autóinkat!” – jegyezték meg humorosan, de annál nagyobb komolysággal.

Könnyfakasztó cetlit kaptak a magyar rendőrök 3

Az összes utcán parkoló rendőrautó ablaktörlője alá ilyen sárga cédula került.

„Nínóval együtt 3 kilót adok érte”

Sokak tetszését váltotta ki a rendőrök humoros bejegyzése, ezért szemezgettünk a hozzászólások közül, amik még szebbé varázsolják ezt a napot. Van, aki a Bud Spencer-féle Nincs kettő négy nélkül c. filmből idézett, de olyan kommentelő is akadt, aki a hivatalos rendőri nyelv kifigurázásával próbálta körülírni a bizarr szituációt.

  • „Szia, uram! Van rendőrautó eladó, occsóért. Szirénát is adom.”
  • „Azért én felhívnám azt a számot, hogy jó napot, RENDŐRSÉG.”
  • „Ez még megvan? Érdekel!”
  • „Régi vágyam, hogy beülhessek egy rendőrautóba, méghozzá büntetlenül.”
  • „Szia, ha van kati alatta, 400 kp és indulok. Szirénát le vehetitek.”
  • „Nínóval együtt 3 kilót adok érte. Kápés vevő vagyok.”
  • „Nevezett személy sérelmére, szolgálati gépjármű megvásárlását helyezte kilátásba. A gépjármű tulajdonosa az adásvételi aktust visszautasította, így az ügylet nem került foganatosításra”
  • „Sofőrszolgálattal. Flottakedvezmény van?”