Három évvel ezelőtt mutatták be az Audi S8-at, és habár benzines mild hibrid hajtáslánc 571 lóerős teljesítménye sem mondható gyengének, azzal szemben egészen elképesztő, mire képes a típus a Hass Performance közbeavatkozásával.

Azt állítják, ez az egyetlen 4,0 literes, V8-as Audi-turbómotor – valószínűleg az Egyesült Királyságban, de a CarBuzz szerint az sem kizárt, hogy az egész világon. Eredetileg ugyanis két turbót helyeztek el az erőforrás kellős közepén, azt azonban kicserélték egy Garrett G4200 típusúra. A váltás miatt csöveket és minden bizonnyal szelepet is kellett cserélni a gázelvezetés és a töltőnyomás-szabályozás megoldása végett.

Álmodban sem gondolnád, hogy ilyen erős ez az Audi 1

Mindezzel igazi sleepert varázsoltak az S8-ból, mert első blikkre meg nem mondaná senki, de a műszaki átalakításoknak köszönhetően már 1013 lóerős teljesítményre képes. Ennek érdekében még az üzemanyag-rendszerhez is hozzányúltak, így például új szivattyút is kapott.

Álmodban sem gondolnád, hogy ilyen erős ez az Audi 13

A „megtévesztésben” az is segít, hogy kívülről csekély mennyiségben végeztek bármilyen módosítást, ami mindössze új felniket és egy kissé átdolgozott diffúzort takar. Hasonlóképpen érintetlen marad belülről is a sportlimuzin, kapott egy kiegészítő műszercsoportot, hogy az több adatot szolgáltasson a sofőrnek.