Épp csak elkezdődött a hurrikánszezon az USA-ban, de Florida állam már jó néhány igen komoly vihart kapott az elmúlt hetekben.

Nemrég mutattunk egy Miamiban tengeralattjárót játszó C8-as Chevrolet-t, amely úgy ment át a majdnem tetőig érő vízen, mintha csak egy kis tócsáról lett volna szó, de az az eset inkább csak a szabályt erősítő kivétel volt.

A vízkár, azaz az erőforrásba, a hajtáslánc és a vezérlés elemeibe és az utastérbe került víz – főleg, ha koszos –, gyakorlatilag halálos ítéletet jelent az autó számára, főleg, ha egészen a tetőig ért, mint az alábbi járgányoknál.

A Florida_Corvette_Owners nevű Instagram-felhasználó videója körülbelül tucatnyi nagy értékű, sőt luxusautót – többségükben sportkocsit – mutat egy mélygarázsban, amelyet egy nagy eső után teljesen elöntött a víz. A felvételen jól látszik, hogy a koszos-saras ár gyakorlatilag teljesen elborította az alacsony négykerekűeket.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @florida_corvette_owners

A kár óriási lehet, hiszen videón feltűnik két Rolls-Royce Cullinan (160-200 millió Ft), egy C7-es Corvette (25-32 millió Ft), egy Ferrari 488 (80-160 millió Ft), egy Ferrari SF90 (200-280 millió Ft), egy Ferrari Roma (90-110 millió Ft), egy Plymouth Prowler (15-30 millió Ft), egy Mercedes-Benz SLR McLaren (95-120 millió Ft), és egy Mercedes-AMG GT Black Series (140 millió Ft) is.

Rémálom a tulajdonos – vagy tulajdonosok – számára, ahogy minden bizonnyal a biztosító(k)nak is az lesz a forintban túlzás nélkül milliárdosra becsülhető kár megtérítése.